Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ - ΓΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Στις 19.03.2012 συνήλθε το ΔΣ του ΣΥΛΕΕΓΟ (πλήρης απαρτία).

Συζητήθηκαν:

1. Το σχέδιο νόμου ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
2. Αρχαιρεσίες
3. ΕΣΣΕ

1. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, ότι μετά από τη δεύτερη ανάγνωση του σ/ν και αφού πληροφορηθούμε τυχόν τροποποιήσεις, τις οποίες θα αξιολογήσουμε, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη βουλή, με την οποία θα ζητάμε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων, τη δέσμευσή τους ότι θα υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας των εργαζόμενων στον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.

2. Αρχαιρεσίες:

Η Γενική Συνέλευση για την κήρυξη αρχαιρεσιών θα γίνει στις 30 Μαρτίου 2012, στη Λάρισα, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λάρισας (θα επιβεβαιωθεί ο χώρος μετά την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, με νέο e-mail). H έναρξη προβλέπεται να γίνει στις 12:00 (προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση των μελών από Θεσσαλονίκη, Αθήνα κλπ) και θα διαρκέσει ως τις 17:00. Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στη Γενική Συνέλευση, περιγράφονται αναλυτικά στο καταστατικό του συλλόγου (το οποίο είναι αναρτημένο στο blog του συλλόγου http://www.syllego.blogspot.com/). Eπιγραμματικά αναφέρουμε:

Από τις αρχαιρεσίες θα αναδειχθούν:
- Τα μέλη της κεντρικής διοίκησης του συλλόγου
- Εκπρόσωποι στα εργατικά κέντρα (αν υπάρχουν, όπου υπάρχουν υποψήφιοι) της Αθήνας και των τοπικών παραρτημάτων της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας
- Εκπρόσωπος του Συλλόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
- Τα μέλη των Τοπικών Επιτροπών των Τοπικών Παραρτημάτων
- Τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής

Τα ψηφοδέλτια, τα οποία θα έχουν διακριτικό χρώμα για κάθε κατηγορία ψήφισης, θα είναι ως εξής:
- Ψηφοδέλτιο ή ψηφοδέλτια (εάν προκύψουν συνδυασμοί) για δσ του συλλόγου
- Ψηφοδέλτιο για το β' βάθμιο συνδικαλιστικό όργανο (Εργατικό Κέντρο;), η αντιπροσώπευση στο οποίο θα αποφασιστεί από τη ΓΣ στις 30.03.2012
- Ψηφοδέλτιο για την εκπροσώπηση στο ΔΣ του ΕΛΓΟ
- Ψηφοδέλτιο ή ψηφοδέλτια (εάν προκύψουν συνδυασμοί) για την ελεγκτική επιτροπή

Για την οργάνωση και την προετοιμασία των εκλογών θα αναδειχθεί Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές, όπου στηθούν κάλπες. Η ανάδειξη γίνεται με υποψηφιότητες και αν δεν υπάρχουν, με κλήρωση.

Για τη μετακίνηση των μελών στη Λάρισα, θα ενοικιαστούν πούλμαν.

 Αφετηρίες για την επιβίβαση στα πούλμαν είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη

Παρακαλούμε να ενημερώσετε εγκαίρως μέχρι τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012, 
με e-mail στο syllegodimitra@gmail.com και mkoutsanellos@yahoo.gr, οι μετακινούμενοι με αφετηρία την Αθήνα (Υπεύθυνη: Μαργαρίτα Κουτσανέλλου)  

και στο  syllegodimitra@gmail.com και ztaliou@elog.gr (Yπεύθυνη: Ιωάννα Ζτάλιου), οι μετακινούμενοι με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να οργανωθεί σωστά η μετακίνηση.

- Για τους μετακινούμενους από τα νησιά, εφόσον απαιτηθεί διανυκτέρευση, αυτή θα καλυφθεί από το σύλλογο.

- Όσοι συνάδελφοι (και όσον αφορά μετακινήσεις, για τις οποίες δεν διαθέτει ο σύλλογος μεταφορικό μέσο (πούλμαν),  χρειάζονται τη συνδρομή του συλλόγου, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο (6977134412, Θ.Κοτζαμπασάκης). 

3. Στην ίδια συνέλευση θα κατατεθεί σχέδιο επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας προς έγκριση και προκειμένου να εξουσιοδοτηθούν πρόσωπα για την διεκπεραίωση της διαπραγμάτευσης. Στο τέλος της εβδομάδας αυτής ή στην αρχή της επόμενης θα υπάρξει ανακοίνωση του ΔΣ για το θέμα αυτό.

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ